donderdag 10 december 2009

The making of... deel 1

Greenscreen

Compleet van de Wereld maken we met behulp van greenscreen. Dit is een techniek die het voor ons mogelijk maakt de achtergrond tijdens opnames te vervangen door een ander beeld.
Schijn bedriegt want hoewel Ronald in een volledig groene studio staat, is er tijdens de uitzending geen spoortje groen meer terug te zien...
































In de studio hangt al een skyper aan de lijn terwijl in de regie de greenscreen techniek wordt getest. Belangrijk is dat de kleur van het groen effen is, omdat deze straks wordt vervangen door een heel ander beeld. Ook mogen Ronald en de Skypers geen groene kleding aan, de kans bestaat dan dat ook dit vervangen wordt door het beeld.

















Op deze foto zie je hoe In de regie het beeld met de groene kleur wordt weggehaald en vervangen door een ander beeld, namelijk die van een oude loods.

Op de onderste tv schermen zie je Ronald in de groene studio staan, linksbovenin zie je hem met het groene beeld weggehaald en rechtsbovenin zie je hem opeens in een loods staan.

En voila, Ronald Olsthoorn staat nu in een oude loods in plaats van de studio, de opnames van Compleet van de Wereld kunnen beginnen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten